Opening Gezondheidscentrum Emst

Gezondheidscentrum Emst

Foto: Thea van den Heuvel DaPh

 

11 oktober 2012

Op zaterdag 27 oktober 2012 wordt het nieuwe Gezondheidscentrum Emst officieel geopend. Van 14.00 – 14.15 uur is er ontvangst en om 14.15 uur zal de officiële openingshandeling plaatsvinden. Aansluitend is er open huis en kan het gebouw bekeken worden. Iedereen die een keer een kijkje wil nemen in het pand is dan van harte welkom.

Gezondheidscentrum Emst ligt in de nieuwe woonwijk Gelders Kwartier in Emst, aan de Zuster van Rossumweg 23-25 te Emst. Het initiatief voor dit pand ligt bij huisarts Wiechers en apotheker Claessen van Apotheek Stellendam.

Zorgverlening voor Emst behouden en uitbreiden
Het doel van het nieuwe pand was om meer ruimte te bieden aan de huisartsenpraktijk van Wiechers en tevens de openingstijden van de uitdeelpost van Stellendam te verruimen. Daarvoor werden zelfs speciale medicijnkluisjes geïnstalleerd, wat het voor patiënten mogelijk maakt om buiten openingstijden medicijnen af te halen. Een aanvullende wens was om meer eerstelijnszorg naar Emst te trekken en voor het dorp te behouden. Daarnaast kan het gebouw de onderlinge samenwerking tussen de zorgverleners versterken. Het pand is ontworpen door Sen Heesen van AReS architecten in Apeldoorn.

Zes andere zorgverleners
Afgezien van de huisartsenpraktijk en de apotheekpost zijn er nog zes andere zorgverleners die spreekuren doen in het pand: Huidtherapie Emst, La Vita Verloskundigen Praktijk, Logopediepraktijk Vaassen-Emst-Epe, Podocentrum Emst, de praktijk voor oefentherapie Cesar C. Veening en Veenstade Therapie en Fysiosportcentrum. Veel van deze zorgverleners hebben elders al een vestiging, maar bieden met hun komst extra service aan de patiënten in Emst en omgeving. Naar overzicht zorgverleners

Verhuurbare ruimtes
In het pand zijn vier spreek-/behandelkamers die verhuurd worden aan (eerstelijns) zorgverleners. Op sommige dagdelen is nog ruimte beschikbaar.  Verhuurbare ruimtes