Praktijk Linea Recta

Naar de website van Praktijk Linea Recta

Leefstijlcoaching

Mijn naam is Eric Timmer, als je met mij als leefstijlcoach samenwerkt kan je ervan uitgaan dat jouw leefstijlvraagstuk centraal staat.
Bijvoorbeeld dat je meer energie wilt, minder stress of een gezond gewicht. De meest voorkomende wensen passen onder deze vier thema’s :
 
• Fit en energiek zijn, 
• afvallen en op gewicht blijven, 
• meer rust ervaren in de drukte
• Ongezonde gewoontes aanpakken

Om je doel te bereiken moeten waarschijnlijk  onderwerpen als slaap en ontspanning, voeding, bewegen, hormoonhuishouding, stresshuishouding, dagindeling, communicatie en mindset gecombineerd worden. We gaan samen keuzes maken die je helpen en die specifiek bij je passen. Als  leefstijlcoach zorg ik er samen met jou voor dat je je plan in kleine hanteerbare stappen verdeelt, zodat je voortgang hebt én houdt. Ook zorg ik dat er afstemming is met eventuele andere trajecten en adviezen die belangrijk zijn. Bijvoorbeeld van een huisarts of een therapeut. Dit alles zorgt ervoor dat je vertrouwen en motivatie opbouwt en je blijft ontwikkelen. Je zal merken dat je al snel plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijks leven en dat je dan ook nog eens beloond wordt door de resultaten die dat oplevert
 
Vitaliteitscoaching
Wil je niet alleen je leefstijl een gezonde boost geven? Maar ook je mentale, emotionele en maatschappelijke welzijn bevorderen? Dan is een vitaliteitscoach de persoon die je verder kan helpen. Als vitaliteitscoach begeleid ik mensen in het verhogen van hun algehele vitaliteit. Daarbij werk ik holistisch en onderzoeken we samen alle factoren die de vitaliteit beïnvloeden.
Een vitaliteitscoach werkt op basis van een zogenaamd vitaliteitsplan en heeft een integrale aanpak. Daarbij wordt dus niet alleen naar de fysieke aspecten in je leven gekeken als voeding, bewegen en bijtijds herstellen. Als vitaliteitscoach besteed ik eveneens aandacht aan aspecten als: positieve gedachten, ondersteunende relaties en zinvol leven. Met name mentale factoren als emotioneel welzijn, tevredenheid en een doel hebben in je leven bepalen of je lekker in je vel zit, vitaal bent en voluit leeft. Kortom: als vitaliteitscoach begeleid, motiveer en enthousiasmeer ik je om je zowel lichamelijk vitaal te voelen als geestelijk gezond en fit.
In mijn praktijk zie ik onderstaande vitaliteitsthema´s veel langskomen
 
• De relatie tussen gezondheid en vitaliteit versus ziekte en vermoeidheid; 
• De oorzaken en gevolgen van stress en burn-out; 
• Praktische technieken en methoden op het gebied van stressmanagement; 
• Hoe je mensen helpt assertiever (en dus vitaler) te worden; 
• Hoe je mensen inspireert tot gezonde voedingsgewoonten en lichaamsbeweging; 
• Hoe ontwikkelt iemand bepaalde gedachtenpatronen en hoe worden ze in stand gehouden; 
 
 
Kwaliteit en zekerheid
Om je te zekerheid te geven van een kwalitatieve en doeltreffende aanpak ben ik gediplomeerd vitaliteitscoach (3-jarige post-HBO) en in het bezit van HBO-Medische Basiskennis. Het diploma HBO-Leefstijlcoach zal ik daar dit najaar aan toevoegen. 
Mijn HBO-gediplomeerde specialismen binnen de vitaliteit zijn: Beweegcoaching, Stress- en Burnoutcoaching, Vernieuwend- en Verandercoaching en Hormoonfactortrainer. Ik heb mijn opleidingen bij Sonnevelt Opleidingen gevolgd. 
Daarnaast heb ik de opleiding HBO-Sportpsychologie afgerond. Verder ben ik Running Instructor (bij Aart Stigter), Slaapcoach en Mindful Run Instructeur. Op dit moment ben ik nog bezig met de studies MBCT (Mindfulness Based Cognitief Therapeut) en HBO-Sportvoeding. 
 
Als Leefstijlcoach ga ik mij vanaf december 2020 aansluiten bij de BLCN, de beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches. Daarmee krijg ik de mogelijkheid om vanaf januari 2021 als leefstijlcoach een COOL-traject op te starten. Dat is een tweejarig leefstijltraject waarvoor een doorverwijzing van de huisarts noodzakelijk is. Dit tweejarig leefstijltraject wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
 
Als Vitaliteitscoach ga ik mij najaar 2020 aansluiten bij de VIV, de beroepsvereniging voor integrale vitaliteitskunde. Daarmee wordt het mogelijk dat vitaliteitsconsulten vergoed worden vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering.
 
Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar etimmer17@gmail.com of bellen met 06-57665190. Via onze website kunt u ook een afspraak maken.